>

"My PeNgiKuT"

`

to get more." >et more." />

Ahad, 27 Jun 2010

IsrEAl cONtROl fACEBOOK...

MESTI BACA - Strategi israel & facebook

Aiz masih belum boikot  facebook.. tapi masih membuat kajian terhadap facebook ni.. so ini apa yang aiz fikirkan.. Cuba u all fikirkan kembali bagaimana zaman sekarang ni boleh timbul isu-isu israel ni?.. Ramai yang tidak perasan gerakkan mereka.. Berdasarkan ilmu permainan catur yang aiz main.. kami diajar strategi, tactic, sacrifice, trap dan macam-macam lagi.. Pemikiran seperti ini amat-amat berbahaya dan seperti pergerakan di dalam gelap.. Orang biasa sudah pasti tak terlihat perancangan pemain..


Itulah perjalanan israel sekarang ini, mereka telah rancang dari dulu lagi... Kita sebagai orang biasa ingin bermain chess dengan juara? sudah tentu kita kalah.. Selama ini israel mendapat sokongan dari beberapa negara malah daripada laman web sosial Facebook.. Sebagai pemain chess, aiz akan bagi mana-mana buah chess secara percuma... tetapi jangan ingat ianya percuma... kerana aiz ada plan yang maut punya... begitulah facebook.. Kita diberi peluang menggunakan facebook, so kita guna.. sehingga ketagih!? tetapi kita tidak sedar, facebook mula mengumpul duit melalui iklan-iklan di facebook.. duit tersebutlah yang akan digunakan untuk menghapuskan kita nanti...

Walaupun sekarang ni kita dihidangkan dengan pelbagai kes-kes bahaya facebook seperti menghina nabi muhammad, cetus perang (segala kes tu ade di sidebar blog ini) dan sebagainya... tapi kita masih membuat tidak peduli... tahu tak u all, setiap kali kes ini berlaku, facebook menjadi gelisah berfikir adakah pengguna-penggunanya akan boikot facebook.. tetapi, diorang agak gembira kerana, mereka berjaya tanam pil ketagihan facebook di dalam minda u all... makan, solat,tidur, dan banyak lagi kehidupan u all hanya penuh dengan facebook... seolah-olah tuhan dunia ini ialah facebook.. itulah kesan paling kuat perancangan israel menyebabkan kita dirasuk dengan kemahuan diri sendiri..

Selagi kita masih menggunakan facebook, selagi itulah semakin hari mereka semakin kuat...  Masalah kita sekarang, adakah kita sanggup boikot facebook?.. apa yang menyebabkan kita tak sanggup?.. berikan alasan u all..
Related Posts with Thumbnails
Terdapat ralat dalam alat ini